Investice do nemovitosti 2008-2012

Mam radost kdyz se ohlednu zpet a vidim, ze koupe skladu vypadaji jako vyborna rozhodnuti. Ceny za najemne leti nahoru. Ceny nemovitosti na prodej leti nahoru. Mel jsem vyborne nacasovani. Vse se otocilo a firmy maji najednou hodne optimismu. Chteji pronajimat a nakupovat.

Zalibne se ted divam na ty koupe. Fakt dobry pocit. Byla to strasne dobra doba na investice (2008-2012). Ted je to videt velmi markantne. No jo, musim se poplacat po zadech:-). Ja vim, uz dost.

Tak a ted trosku vysvetleni. Ono kdybych nebyl v situaci se Shipito v jake jsem byl (nedostatek prostoru) tak bych zadne investice do skladu nedelal. Byla to perfektni doba s kombinaci velmi nizkych uroku a neuveritelne deprese na trhu s nemovitostmi. V tomto jsme mel ohromne stesti. Ale neni to nejakou mou proziravosti. Doopravdy si za to nemuzu dat kredit. Jen to je mym odporem k pronajimani, protoze radeji kupuji. Jen se to tak krasne seslo, ze se to vyplatilo.

Ono vubec nejlepsi by bylo ted prodavat. Zacinaji se probouzet developeri, kteri za zhruba 18 mesicu postavi nove prostory (bude jim to chvilku trvat nez ziskaji povoleni pripravi projekty, apod).. Do te doby bude na trhu cim dal mensi nabidka a obrovsky tlak na ceny smerem nahoru.

P.S. Kdybyste vedeli kolikrat me nejaci venture kapitalisti nebo private equity investori rekli, ze to je chyba utapet penize do nakupu skladu.

Spread the love

One thought on “Investice do nemovitosti 2008-2012

  1. k tomu post scriptum: na niektore otazky nejestvuju objektivne jedine spravne odpovede, preto je svet svojou rozmanitostou taky zaujimavy. opytajme sa sportovcov, ci je naberanie svalovej hmoty spravne alebo nie. a dostaneme dve rozlicne odpovede od maratoncov a od bezcov na 100 metrov.

    pre kratky kapital sa kupa skladov javi ako chyba, pre dlhy zas ako vyhodna strategia. je len otazkou , na ktorom brehu rieky stojime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *