Nejvice zhave a nejvice studene realitni trhy v USA

Amerika je velka zeme. Kdyz tady podnikate tak mate vyhodu, ze pravidla jsou podobna at delate business v jakemkoliv state. Ja jsem treba investoval do nemovitosti ve ctyrech ruznych statech. Jsou tam nejake rozdily, ale vetsinou male. Vsude se domluvite anglicky, vsude funguji velmi podobne zakony. A vsude jsou stejne firmy, ktere nabizi sluzby, aby ruznym investorum pomohli. Ma to svoje vyhody a neni potreba se jen zamerovat na svoje nejblizsi okoli. Protoze kazde misto prinasi uplne jine prilezitosti v urcitem case.

V BusinessWeek online jsem dnes cetl clanek, ktery ukazuje jaka je situace na realitnim trhu v ruznych mestech. Nasledujici procenta ukazuji za jake ceny se prodavaji domy, ktere jsou na trhu. Napriklad San Pedro (CA) 109% znamena, ze domy se prodavaji prumerne o 9% vice nez za kolik jsou inzerovany. Treba dum muze byt inzerovan za $100,000, ale nakonec se proda za $109,000. Sejde se vice zajemcu a ti cenu vysponuji nahoru. V jinych mestech je to obracene treba v Atlante se domy prodavaji za 81% ceny.

Following it on the list of hottest markets: San Pedro, Calif (sale price as a percentage of asking price: 109%), New Haven, Conn. (107%), Oakland (105%) and Encanto, Calif. (103%), a San Diego suburb. Not the fanciest post marks.

And where are home sales coldest according to Zip? Again, not where you would expect. Atlanta (sales are at 81% of list price), Naples (81%), St. Petersburg (81%), Weston, Fla. (80%) and Eloy, Az. (80%). Number six on the cold list is a fairly posh place, Boca Raton (80%).

Pro vzdelavani to ma obrovskou vyhodu. Staci se podivat na vice mist najednou. Porovnavat s misty, ktere znate. Premyslet nad tim co maji spolecne nebo rozdilne. Da se z toho vyborne poucit, sledovat ruzne trendy a vytvorit nadhled nad tim jak to vlastne s tim realitnim trhem je. Kdyz se do toho pustite poradne tak najednou zacnete videt kdy je dobry cas koupit nebo prodat.

Spread the love

7 thoughts on “Nejvice zhave a nejvice studene realitni trhy v USA

  1. Moj otec robi s realitami, snazim sa od neho naucit co najviac. Americky trh ma velku vyhodu , a to je ta ze je velky , ak sa cloveku nedari v CA , pojde do NY , kupna sila tam je tiez mnohonasobne vacsia ako u nas . Expandovat na iny europsky trh si len tak clovek dovolit nemoze pokial nato uz nema zabehnutu firmu s nejakym kapitalom.

    Je vela veci , ktore sa Europsky trh musi od Americkeho naucit.

  2. Je to opravdu hezky kontrast mezi trhem v CR/SR/PL/ (no obecne EU, treba FR a GR na tom jsou taky podobne) a US. Jsme o mnoho let pozadu. Na druhou stranu to je ale prilezitost pro vydelani na posunu k vice otevrenemu systemu – jednou se to tu dle meho nazoru zmeni.

  3. Zdravim po delší době! No abych řekl pravdu, nedokážu si představit jak se tento index stanovuje. To že někdo chce za nemovitost 100k USD a dostane ve finale 80k USD si představit dokážu, dokonce přímo v Boca Raton bydlím a dům co stál 385 jsem umluvil za 169 !!!:-) ale nedokažu si představit jak někdo kdo nabízí něco za 100 nakonec prodá za 109. Přece než něco nabídnu, udělám alespoň rychlý průzkum trhu nebo se poptám relitního makléře kolik asi tak mám očekávat. No a pak bych nasadil cenu o 10% víc abych mohl 10% slevnit. Myslím, že je to tak běžné ať už kupujete auto v Francii nebo domek na Floridě. Asi se to holt musí umět 🙂

  4. Kupovani nemovitosti je emocni zalezitost. Staci aby se nasli dva lidi co se zamiluji do stejneho domu a budou se prebijet az zaplati vice nez se puvodne pozadovalo.

    V Las Vegas to ted je u domu co jsou na prodej okolo 100 tisic. Sejde se 16 lidi co ten dum chteji (a puvodne hledali jen dum za 100 tis.).. A pak se prebijeji a prebijeji.. jen aby ho dostali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *