Affiliate na prodej nemovitosti v USA investorum z Evropy

Ahoj John !Co takto vytvorit “affiliate program” na predaj tvojich US nehnutelnosti investorom z Europy ? Ja osobne posobim v Rakusku a na Slovensku a myslim ze by tu nebol vobec problem predat par z tvojich nehnutelnosti investorom. Myslim nehnutelnosti ktore mas ty v ponuke cez tvoju real estate company.Ono v Europe su teraz strasne nizke uroky z term.vkladov, podielove fondy su v minuse,akcie padli a reality su tu stale strasne drahe na investovanie a tak investori teraz hladaju sposob ako realne zhodnotit svoj kapital.Mohlo by to fungovat asi nasledovne:

1. Vytvorim lokalny realitny web obsahujuci U.S. realitne zakazky (obrazky + full description)

2. Lokalny realitny web bude cely prelozeny v lokalnom jazyku

2. Vytvorim lokalne SEO zamerane na lokalny trh (Rakusko,Nemecko + eventuelne Cesko-Slovensko).

3. Web bude mat kontaktny formular pre potencialneho investora

4. Zaujemca (Investor) bude potom postupeny priamo k tebe ako brokerovi millionsaver.com

5. V pripade uspesneho uzavretia predajneho kontraktu bude vyplatena % comission

Co ty na to John? Znie to podla teba “silene” alebo v tom vidis realny biznis model ? 🙂

Alena

Urcite si nemyslim, ze to je “silene”. Vidim v tom business model, protoze presne na tomto jsem v minulosti vydelal hodne penez. Libi se mi i zamereni na zapadni Evropu, protoze se zakaznici budou schopni domluvit primo s mymi agenty anglicky. U klientu z CR nebo SR z toho mam trosku hruzu, ze bych to casove nezvladal.

Je tam ale drobny hacek. V USA jsou hodne prisne zakony o tom jak musi agenti a brokeri pracovat. Jen pro vysvetleni v cele kazde realitni firmy stoji broker, ktere nese odpovednost za vsechny agenty kteri pro nej pracuji. Broker ma trosku tezsi pozadavky na ziskani licence a vetsi zodpovednost.

Treba v USA je nelegalni kdyby agent nekde inzeroval nemovitosti a nezobrazil jmeno firmy pro kterou pracuje. A to i kdyz treba prodava svuj vlastni dum, tak musi vsude uvest, ze majitelem je agent s licenci.

Zakony osetruji i vyplaceni provizi. Provize od agenta nesmi byt vyplacena zadne treti osobe. Vyjimkou je moznost kdy primo broker da cast provize jinemu brokerovi (jine realitni firme). Napriklad realitni firma z Kalifornie nemuze prodavat nemovitosti v Nevade (aniz by mela licenci i v Nevade). Takze kdyz maji nejakeho klienta co chce neco koupit v Nevade tak nam toho klienta doporuci. A za toto nase firma vyplati takoveto firme tzv. referral fee. Referral fee je poplatek ze zrealizovane transakce a je to obvykle 25% z celkove provize.

Myslim si, ze by to mohlo fungovat i mezinarodne, ale abych byl 100% kryty tak bych musel referral fee vyplacet pouze nekomu kdo zivnostensky list/firmu na prodej realit. To ze v Evrope jsou treba jednodussi podminky na ziskani takove zivnosti uz nehraje roli.

Par dalsich informaci:

  • Obvykla provize z prodeje nemovitosti je 3% pro brokera zastupujiciho kupujiciho
  • Konverze je zhruba 1-2%. Tzn. je potreba 50-100 leads (formularu vyplnenych zakazniky) nez se uzavre jeden obchod. Hodne lidi totiz vyplni informace, ze maji zajem neco koupit, ale nerozhybou se k akci.

Ono ted me napada, ze by to mohlo fungovat i obracene. Kdyz uz jednou udelate web a budete propagovat nemovitosti v Nevade tak takto muzete propagovat nemovitosti z jakehokoliv statu. Americkemu agentovi reknete, ze mate firmu na prodej nemovitosti a jestli vam vyplati referral fee (kdyz to nejak prokazete). Veril bych, ze vetsina rekne, ze ano. Mozna nekdo bude mit problem to vyplacet mezinarodne (treba se lekne zivnostenskeho listu v cestine – coz je docela pravdepodobne) tak v takovem pripade bych mohl pomoci, protoze vyplatit referral fee brokerovi v jinem state USA neni problem.

Spread the love

7 thoughts on “Affiliate na prodej nemovitosti v USA investorum z Evropy

  1. Napad dobry, myslim, ze neco podobneho vrta hlavou vsem, kteri nejakym zpusobem cichli k realitam v U.S. … pokud by se nakonec nekdo rozhodl do toho jit, mozna bych moh byt napomocen. Z prve jsem ochotny do podobneho projektu investovat, za druhe bych mohl byt napomocen s rozsirenim nabidky na FL, zejmena v jihovychodni casti, kde jsou nemovitosti nejatraktivnější­. Zároven umí­m nabí­dnout spolupráci licencovaných agentu, kteří­ zde pracují­. Někteří­ zde žijí­ i 30 let a stale mluvi plynne cesky takže výhoda pro CZ/SVK klientelu ….o necem podobnem jsem uvazovali, ..vzdycky jsme narazili na to, ze v CZ nebyl nikdo kompetentni se o to “starat”..

  2. Ahojte, pisem prvy krat, ale citam to tu uz nejaky cas. Je to vynikajuci blog, diky Johne. Co takto to skusit tiez naopak a ponukat ceskoslovenske reality v usa? Napr. chaty v ski rezortoch alebo usadlosti na zahori/morave s vynikajucou dostupnostou do viacerych hlav. miest v europe za levny peniz.

  3. to Alena: nápad dobrý, ale řekl bych, že v tomhle typu transatlantického businessu bude klíčovou roli hrát důvěra – a na to jenom web s nabídkou a formulářem nestačí. Není to jako koupit dům ve vedlejší vesnici /městě/.

  4. to Alena: S projektom predaja nehnutelnosti zo SR v zahranici mam osobnu skusenost. Minuly rok som sa pokusala rozbehnut podobny projek, ale v Bulharsku. Jednalo sa o apartmany alebo rodinne domy pri mori. Ceny tychto nehnutelnosti boli daleko nizsie ako v SR, vsetko sa jednalo o nove apartmany, a moznost bola ich dalej v ramci roka prenajimat.Vsetko bolo zabezpecene cez lokalnu realitnu kancelariu, dohodnute podmienky provizii. Ale vysledok je takyto:

    1. jedna skupina ludi su investori, ktori pravidelne lietaju do danej destinacie a nehnutelnost si zakupia priamo cez lokalneho agenta

    2. druha skupina ludi by chcela kupit, ale nechce sa im cestovat do danej destinacie a na odporucenie, ze im vyberiem vhodnu nehnutelnost, tak vlastne nevedia co chcu a ak vedia, tak by to chceli prenajat, ale nechcu platit poplatky za spravu nehnutelnosti. Bohuzial toto je mentalita nasich ludi, ktori vsetky sluzby chcu zadarmo.

    to adapter: Ceny chat a roznych inych nehnutelnosti v lyziarskych strediskach su v CR a SR nezaujimave pre zahranicneho investory, lebo nemaju moznost celorocneho najmu a vyska najmu je nizsia ako napr. v Alpach, ale ceny nehnutelnosti su porovnatelne. Klientela v tychto strediskach je obmedzena a najvacsiu cast tvorili Rusi, pre ktorych vsak uz zacina byt SR a CR nezaujimave.

  5. affiliate system bude provozovan firmou co bude mit maklerskou licenci. ta bude inkasovat provizi od ancelari kterym zprostredkuje prodeje a dale je vyplacet zprostredkovatelum trafficu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *